Χαιρετισμός Δημάρχου Κοζάνης

Η Αποκριά στην Κοζάνη είναι συνώνυμο με το γλέντι. Αντικατοπτρίζει  ξεγνοιασιά, παράδοση, χορό και μουσική. Για έντεκα ημέρες, άνθρωποι κάθε ηλικίας ξεφαντώνουμε με σκωπτική διάθεση και χαρά.

Οι Φανοί διατηρούνται εθιμικά από βάθος χρόνων και ξεφυτρώνουν σε κάθε γειτονιά της πόλης μας και των τοπικών κοινοτήτων, ενώ η εορταστική ατμόσφαιρα δεν έχει χάσει την αίγλη της, αντιθέτως συνεχίζει απτόητη έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τη φετινή χρονιά, η Αποκριά,  παρά τις δυσκολίες, αναδεικνύεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, προβάλλοντας την Κοζανίτικη παράδοση, τα τοπικά ήθη και έθιμα, τη σάτιρα, το γλωσσικό ιδίωμα, συνδέοντας το χθες με το σήμερα και αναβιώνοντας πανάρχαια έθιμα συνυφασμένα με την τοπική ιδιοσυγκρασία.

Η ολοένα αυξημένη συμμετοχή κάθε χρόνο στην Κοζανίτικη Αποκριά, καταδεικνύει ότι η γιορτή της Αποκριάς γοητεύει και εμπλέκει τους πάντες: μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και ξένους, ανθρώπους της περιοχής και επισκέπτες. Οι κάτοικοι της Κοζάνης, φημισμένοι για τη φιλοξενία τους, περιμένουν με χαρά να τους υποδεχθούν και να διασκεδάσουμε παρέα.

Για μία ακόμη χρονιά την Αποκριά δεν τη βλέπεις, τη ζεις. Ελάτε λοιπόν να ζήσουμε όλοι μαζί στιγμές κεφιού, χαράς και διασκέδασης.

Γιάννης Κοκκαλιάρης
Δήμαρχος Κοζάνης